Image Image

Hastane İlaçlama

Image

Hastaneler, haşere ve kemirgen sorunlarına karşı en hassas alanlardır. Bununla birlikte hastaneler, yoğun insan, araç ve malzeme trafiği nedeniyle haşere ve kemirgen sorunuyla karşılaşma riskinin de üst düzeyde olduğu kurumlardır. Tüm bunlara karşın, hastanelerde kimyasal madde uygulamasında birçok zorluk ve kısıtlama bulunmaktadır.

Bu sebepler dikkate alındığında, Entegre Pest Yönetimi hastaneler için ideal bir çözüm olarak ortaya çıkmaktadır.

Hastane ve benzeri sağlık kurumlarında yapılacak haşere kontrol uygulamalarında amaç sorunu ortaya çıkmadan engellemek ve mümkün olduğu kadar az kimyasal madde kullanmak olmalıdır. Kimyasal mücadele kısıtlı olduğu için, öne çıkması gereken unsurlar fiziksel önlemler ve personel eğitimidir.Hastane ilaçlama da kullanılacak yöntemler;

Kullanılacak ilaçların etken maddesi mutlaka WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından onaylanmış ve ilaç T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlandırılmış olmalıdır.

Laboratuvar, hasta odaları, mutfak gibi hassas alanlarda jel formülasyonlu insektisitler kullanılmalıdır.

Pulverizatörle uygulanacak sıvı ilaçlar mikrokapsül özelliği taşımalıdır.

Kemirgen ve haşere mücadelesinde kesinlikle ağır kokulu sıvı ilaçlar ve toz ilaçlar kullanılmamalıdır.

Kemirgen mücadelesinde kilitli istasyonlar içinde uygulanacak mum blok veya pellet formunda yemler kullanılmalıdır.

Kemirgen mücadelesinde kullanılacak yemlerin içeriğinde mutlaka güvenlik kimyasalları bulunmalıdır.

Hastanelerde Sağlıklı Çözümler

Hastanelerde amaç, haşere ve kemirgen sorunu çıkmadan; uygun, bilimsel yöntemlerle önlem almaktır. Bu amaçla, HMZ İLAÇLAMA size profesyonel destek verecek uzman kadrolara sahip, kendini yenileyen ve geliştiren bir kurum olarak her zaman yanınızda olacaktır. Hastanelerde öncelik, alınacak mekanik önlemlerin belirlenmesidir.

Bu önlemler belirlendikten sonra kullanılacak ilaç ve yöntemler şu kriterlere göre seçilmelidir;

Kullanılacak ilaçlar mutlaka WHO (Dünya Sağlık Örgütü ) onaylı ve T.C. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olmalıdır. İlaçlama sırasında veya sonrasında külfetli hazırlıklar gerekmeyecek yöntemler uygulanmalıdır. Çünkü hastaneler 24 saat hizmet veren ve faaliyetine ara vermesi mümkün olmayan kurumlardır. Hastaların durumları dikkate alınmalı ve özellikle allerji, solunum yolu rahatsızlıkları, açık yaralar ve yanıklar unutulmamalıdır.

Hastane içinde yer alan laboratuvarlar, görüntüleme merkezleri, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri ve ilaç depoları v.b. özel hassasiyet gerektiren alanlardır. Çocuklar kimyasal maddelere karşı büyüklere oranla daha korunmasızdır. Bu nedenle bebeklerin ve çocuk hastaların kaldığı kısımlarda öncelik mekanik mücadeleye verilmelidir. En son çare olarak ilaçlama uygulamalarına başvurulmalı ve ilaç seçiminde çok hassas davranılmalıdır.

Yorumlar

Bu yazımıza 0 kişi yorum yapmıştır.

Henüz Yorum Yapılmadı İlk Yorumu Sen Yap

Yorumlarınız bizim için önemli...